Persbericht

PERSBERICHT
12 november 2018.
Postuum eerbetoon in boekvorm voor Tilburgse kunstenaar.
Zus Betty beschrijft leven en werk werk van Gijs van den Elshout

In het boek De Bosbloem deelt Betty Jansen - van den Elshout haar levenservaring als zus van de overleden kunstenaar Gijs van den Elshout. Een boek waarin je binnen één hoofdstuk heen en weer wordt geslingerd tussen gevoel en chaos. Een boek waarbij je je tranen over de wangen voelt stromen, omdat niemand oog had voor Gijs zijn problemen en dat daarom voor hem de zelfgekozen dood de enige uitweg was.

Expositie en boekpresentatie
Op de zondagen 2, 9,16 en 23 december 2018 worden de werken van Gijs geëxposeerd in de Wandelgangen van het Gemeentehuis; Vrijthof 9 te Hilvarenbeek. U bent dan tevens in de gelegenheid om kunstwerken en het boek aan te kopen.
Voorafgaand aan de officiële opening zal op zondag 2 december 2018 de boekpresentatie plaatsvinden en reikt Betty het eerste exemplaar uit aan haar moeder. Daarnaast zal haar achterneef, Bruno van den Elshout, de auteur interviewen over het boek, de totstandkoming daarvan en uiteraard bespreken zij ook de werken van Gijs van den Elshout. Bruno is zelf ook kunstenaar en bekend van de NEW Horizons.