Blog November 2023

Openingstijden

Welkom op de website van Kunstcollectie Gijs van den Elshout

Maandag - Vrijdag
10:00 - 20:30
Zaterdag
12:30 - 17:00
Zondag
Gesloten

Blog November 2023

Gedenksteen voor Gijs gemaakt door kunsenaar Tim Hobbelman

Onder een kersenboom bij de Medeklinkert ligt een herdenksteen voor Gijs. Gemaakt door de kunstenaar Tim Hobbelman. De aanleiding was het 45-jarig bestaan van de Medeklinkert. Ter nagedachtenis aan de overleden bewoners, waar Gijs van 1999 tot 2014 woonachtig was, zijn herdenkstenen gelegd onder de fruitboom.

Op 1 november hebben wij het nieuw gedenkmonument van Gijs bezocht. Tim was bijzonder geïnteresseerd in Gijs. Wie was Gijs en wat heeft hem zo geraakt om zo’n definitieve stap te nemen. Tijdens dit gesprek kwam heel duidelijk naar voren dat Gijs twee werelden had. Eén die velen van ons kende, de vrolijke, attente man. Gijs had ook een diepere gelaagde wereld waar hij het liefst niemand in toeliet.

Tim attendeerde ons op de gedenksteen van Gijs. Deze was gespleten en bijeen gehouden door de koperdraad. Dit was niet zijn bedoeling maar een speling van de natuur. Geen van de overige gedenkstenen hadden zulke inkervingen.  We waren met zijn allen overdonderd dat de natuur zulke merkwaardige capriolen uithaalt. Wij zijn Tim dankbaar dat hij als initiatiefnemer de keuze van een Kersenboom en de gelaagde steen voor Gijs heeft gekozen.

Graag nodigen wij U uit een afspraak te maken (via menukeuze contact) om de werken bij ons te komen bezichtigen
Bedankt voor Uw bezoek                              

Bedankt voor Uw bezoek op onze website

unsplash