Met vriendelijke groet,

Betty en René Jansen van den Elshout

expositie kunstwerken Gijs van den Elshout

Vanaf maandag 20 mei kun je in Wijkcentrum Heyhoef en De Bibliotheek Heyhoef een aantal kunstwerken van de Tilburgse kunstenaar Gijs van den Elshout bekijken. Daarnaast verkoopt Bruna in Winkelcentrum Heyhoef vanaf dat moment de biografie ‘De Bosbloem’, geschreven door Gijs’ zus Betty Jansen-van den Elshout.

Passie voor de natuur

Gijs is geboren op 20 december 1959 als kind met bronchitis. Voor zijn gezondheid was het wenselijk om zoveel als mogelijk de natuur op te zoeken, wat lastig was aangezien zijn ouders een bakkerij hadden in het centrum van de stad. In de weekenden ging het gezin vaak naar de Oisterwijkse bossen, waar Gijs al vroeg geboeid raakte door de schoonheid van de natuur. Hij had het liefst een opleiding passend bij deze fascinatie gevolgd, maar door diverse omstandigheden lukte dit niet. Hij koos uiteindelijk voor de kunstacademie en toonde bovenmatige interesse voor kleurentheorieën. Wat doet kleur in het licht? Wat doen de werkingen van verschillende kleuren bij elkaar? In zijn kunstwerken zijn zowel zijn passie voor de flora en fauna als zijn nieuwsgierigheid naar kleurgebruik duidelijk terug te vinden. \

Biografie ‘De Bosbloem’

De biografie over Gijs’ leven is geschreven door zijn zus Betty Jansen-van den Elshout. Het boek verheldert niet alleen zijn levenswijze, maar toont ook diverse foto’s van kunstwerken en zijn handgeschreven notities.

Vanaf 20 mei in beeld

De kunstwerken van Gijs met als hoofdthema ‘De Natuur’ zijn vanaf 20 mei gratis te bewonderen in Wijkcentrum Heyhoef en De Bibliotheek Heyhoef. Voor ‘De Bosbloem’ kun je terecht bij Bruna in Winkelcentrum Heyhoef.

Steun KiKa

Heb je een werk gezien dat je graag mee naar huis zou nemen? Dat kan! Ieder geëxposeerd werk is te koop en met de overname draag je ook nog eens bij aan een goed doel: van iedere verkoop doneert de familie 10% aan KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij).

 

Impressie expositie Heyhoef te Tilburg

Impressie Expositie kunstwerken uit de kunstcollectie Gijs van den Elshout vanaf 20 mei 2019 bij Contour de Twern Heijhoef te Tilburg.

prijzen

Biografie ‘De Bosbloem’

De biografie over Gijs’ leven is geschreven door zijn zus Betty Jansen-van den Elshout. Het boek verheldert niet alleen zijn levenswijze, maar toont ook diverse foto’s van kunstwerken en zijn handgeschreven notities.

Het boek ‘De Bosbloem’ is te koop bij Bruna in Winkelcentrum Heyhoef, maar ook te bestellen op deze website.

Biografie "De Bosbloem"

Artikel in Focus op Reeshof Mei 2019 editie 325

Prijslijst